Horeca klus

 Een dag voor de kerst in 2020 hebben wij de vraag gekregen van Big Horeca, of we wilde helpen met een “horeca klus” van ca. 3300m2 voor een Zweeds bedrijf, omdat de huisinstallateur door de Corona maatregelen niet mocht reizen. Maar……. 28 maart 2021 moest het wel klaar zijn!

Wij zijn natuurlijk ingegaan op deze vraag en het blijkt om een een Zweeds concept te gaan met een wereldwijd concept:  Een informeel evenementen restaurant in de stijl van een Bostonse buurtbar, waar ze zich ook bevinden. Het biedt de gasten een complete beleving, met een combinatie van sport, Amerikaans eten, in een afgebakende omgeving en een gemoedelijke sfeer met muziek en andere vormen van entertainment. Voor zowel particulieren als voor de zakelijke afspraak.

De minimale afmetingen van een O’Leary’s restaurant zijn 1200m2 en ze hebben 340 tot 1000 zitplaatsen. Best uitdaging, immers op 4 januari 2021 konden we pas beginnen. Ondanks alle Corona maatregelen en de vooruit schuivende aanvangsdatum bleef de openingsdatum van medio maart gewoon staan The Mall of the Netherlands moest open op die datum. De bouwtijd van het gehele project kwam neer op een nog net twee maanden. Voor ons als bedrijf kwam daar nog een ander fenomeen bij, internationaal vergaderen met “de Zweden” gelukkig hebben die ook enkele Nederlanders in dienst en hebben we tegenwoordig allemaal Teams op onze computer.

Het is logisch dat met zo’n korte looptijd er heel veel elektriciens op het werk hebben gelopen en er een enorme materiaal stroom op gang is gezet, toen het definitieve ontwerp eenmaal ontworpen en goedgekeurd was door de opdrachtgever. 

En…. de opening was, natuurlijk, op de geplande datum.

Vestia kiest voor collectief opladen met Qcharge i.s.m. Van Ginderen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder In Nederland. Ook bij het hoofdkantoor van woningcorporatie Vestia in Rotterdam is dit het geval. Steeds meer bedrijfsauto’s zijn (volledig) elektrisch. Hierdoor ontstond de behoefte aan collectief laden.

Behoefte collectief laden
René Roos werkt bij Vestia als senior medewerker facilitair beheer en heeft veel met het opladen van elektrische auto’s op de vestiging te maken. Hij vertelt hoe de behoefte aan opladen bij zijn collega’s is ontstaan. ‘We hebben steeds meer elektrische auto’s gekregen binnen ons wagenpark. Hierdoor gingen we nadenken over een collectief systeem dat eenvoudig is te breiden.

Onze projectleider Len Ruygrok is binnen van Ginderen verantwoordelijk voor alle laadoplossingen die wij realiseren. Vast staat :  Qcharge is een ideaal systeem bij het collectief gebruik van meerdere laadpunten. Het vermogen wordt door het dynamisch laden namelijk slim verdeeld. Al met een beperkt aanwezig vermogen kun je veel oplaadpunten aansluiten. Daarbij is de installatie met vlakbandkabel eenvoudig aan te brengen. Onze monteurs werken er graag mee.

Ervaringen tot nu binnen Vestia
De Qcharge installatie is sinds begin 2020 in gebruik bij Vestia. ‘Onze ervaringen zijn positief,’ vertelt René Roos. Belangrijk is dat we nu ook goed voorbereid zijn op de toekomst. Oplaadpunten kunnen we eenvoudig toevoegen, de installatie is er al. En met van Ginderen hebben we een vertrouwde installateur.’

Voordelen Qcharge totaalconcept:

 • Lagere totale kosten per parkeerplek.
 • Eén type oplaadpunt dat geschikt is voor alle auto’s.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen.
 • In alle omstandigheden, samen met andere bewoners, een optimaal opgeladen accu.
 • Indeling parkeerplaatsen kan ongewijzigd blijven.
 • Automatische verrekening van laadkosten binnen de VvE, met E-Flux.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor de beheerder (inclusief gratis updates).
 • Productgarantie van 5 jaar.
 • Ondersteuning met support en onderhoud.

Samenwerking met Stadsherstel

Van Ginderen realiseert hier samen met Stadsherstel een combinatie van drie appartementen en kantoorruimtes.

Het complex, dat inmiddels de status van Rijksmonument heeft ontvangen, is gebouwd tussen 1905 en 1909 en huisde sindsdien zowel de politie als de brandweer van Scheveningen. Naast de karakteriserende torentjes bij de poort, beschikt het pand over mooie details in de gevel. Zo zijn er boven de entree bloemen verwerkt in de ornamentiek en is de typerende Haagse ooievaar afgebeeld.

Ook in het interieur is het karakter nog terug te zien. Zo is de algemene entreehal voorzien van de originele aardewerk vloertegels en ook is de bordestrap in de centrale hal nog in volle glorie behouden gebleven..

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Zeven jaar nadat de buurtplannen werden geschreven is het zover: In november 2019 is met een mooi bouwteam van Westlanders (Dekker en Van Geest) en Hagenaars (Van Ginderen, Jurriens, Knijnenburg), vrijwilligers en profs begonnen met de verbouwing en restauratie van de binnenkant van Villa Ockenburgh. De opdracht is gegeven door Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh SHBO: de stichting die het burgerinitiatief om Ockenburgh te redden vertegenwoordigd. 2020 wordt een cruciaal jaar voor  Buitenplaats Ockenburgh. De villa  wordt in de zomer opnieuw in gebruik genomen als leerwerk restaurant. Brasserie OCK zal op 2 juni 2020 haar pop-up fase afsluiten. De kas krijgt in de volgende, definitieve fase van deze ontwikkeling een multi-bruikbaar, maar vooral educatief karakter met een kleinere horeca bestemming.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh zet zich sinds 2015 in voor het behoud en passende laagdrempelige herbestemming van Buitenplaats Ockenburgh. Hun motto is: ‘voor en door de buurt’.

De gemeente Den Haag was van 1996, toen de jeugdherberg Ockenburgh sloot tot februari 2018 op zoek naar een projectontwikkelaar. Maar er kwam geen goed plan. De Haagse gemeentelijke coalitie van 2014-2018 stond voor ‘Vertrouwen op Haagse Kracht’ en gunde in dit kader het reddingsplan aan de buurtbewoners.

Zij schreven in 2012 vrijwillig een plan op basis van non-profit en participatie. De begane grond wordt ingericht als horecagelegenheid. Boven komen drie zalen en in de vleugel een aantal multi-bruikbare zaaltjes. De kas blijft staan. Dat wordt een multi-bruikbare plek met een educatief karakter  met een kleine uitgifte van eten en drinken.

Van Ginderen is trots mee te mogen werken aan het behoud van de historische locatie Buitenplaats Ockenburgh.

ISDN gaat verdwijnen, en nu?

Een inbraakbeveiliging en Brandmeldinstallatie melden hun storingen en meldingen door naar bijvoorbeeld een meldbank. Dat doen ze door gebruikmaking van een ISDN lijn (een telefoonkabel). De verzekeringen eisen een gegarandeerde verbinding met bijvoorbeeld een meldbank en daar voor is de ISDN lijn bij uitstek geschikt voor.

Vanaf 1 september 2019 gaat, gefaseerd, de ISDN lijn verdwijnen , maar hoe wordt dan de verbindingen tot stand gebracht met de meldbank met goed keuring van de verzekering? De oplossing is een EMIZON IP kiezer. Dit is een apparaat wat gebruikt maakt van internet en van een GPRS verbinding (een draadloze verbinding) op deze wijze is er een gegarandeerde verbinding aanwezig tussen het beveiligde object en de meldbank.

van Ginderen bv heeft zich gespecialiseerd om, al vroegtijdig, de telefoonkiezers te vervangen voor een EMIZON kiezer. Naar grote tevredenheid van onze klanten. Inmiddels hebben wij al 500 EMIZON IP kiezers geïnstalleerd en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Wij werden, geheel onverwachts, in het zonnetje gezet door onze leverancier met het behalen van dit indrukwekkende aantal. 

Nieuwe website online!

van ginderen den haag

Het is zover, onze nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van van Ginderen bv, uw elektrotechnisch installatie en beveiligingsbedrijf. Al sinds 1970 hét bedrijf voor Den Haag  en omstreken voor al uw problemen en vragen rondom verschillende onderwerpen. Zoals elektrotechniekinbraakbeveiligingdata / netwerkbrandmeldinstallatiescamera installatiesintercomvideofoon en aanverwante zaken. Natuurlijk hebben we ook een 24 uurs storingsdienst.

U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van techniek. Of het nou gaat om een stopcontact plaatsen in uw huis of een compleet beveiligingssysteem aanleggen in uw bedrijf. Een volledig communicatiesysteem voor uw kantoor? Van Ginderen doet het gewoon!

Laatste nieuws

Natuurlijk hebben wij op onze nieuwe website ook een nieuwspagina. Hier zullen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws over van Ginderen, maar natuurlijk ook over thema’s waar wij gespecialiseerd in zijn.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.