Samenwerking met Stadsherstel

Van Ginderen realiseert hier samen met Stadsherstel een combinatie van drie appartementen en kantoorruimtes.

Het complex, dat inmiddels de status van Rijksmonument heeft ontvangen, is gebouwd tussen 1905 en 1909 en huisde sindsdien zowel de politie als de brandweer van Scheveningen. Naast de karakteriserende torentjes bij de poort, beschikt het pand over mooie details in de gevel. Zo zijn er boven de entree bloemen verwerkt in de ornamentiek en is de typerende Haagse ooievaar afgebeeld.

Ook in het interieur is het karakter nog terug te zien. Zo is de algemene entreehal voorzien van de originele aardewerk vloertegels en ook is de bordestrap in de centrale hal nog in volle glorie behouden gebleven..

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Zeven jaar nadat de buurtplannen werden geschreven is het zover: In november 2019 is met een mooi bouwteam van Westlanders (Dekker en Van Geest) en Hagenaars (Van Ginderen, Jurriens, Knijnenburg), vrijwilligers en profs begonnen met de verbouwing en restauratie van de binnenkant van Villa Ockenburgh. De opdracht is gegeven door Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh SHBO: de stichting die het burgerinitiatief om Ockenburgh te redden vertegenwoordigd. 2020 wordt een cruciaal jaar voor  Buitenplaats Ockenburgh. De villa  wordt in de zomer opnieuw in gebruik genomen als leerwerk restaurant. Brasserie OCK zal op 2 juni 2020 haar pop-up fase afsluiten. De kas krijgt in de volgende, definitieve fase van deze ontwikkeling een multi-bruikbaar, maar vooral educatief karakter met een kleinere horeca bestemming.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh zet zich sinds 2015 in voor het behoud en passende laagdrempelige herbestemming van Buitenplaats Ockenburgh. Hun motto is: ‘voor en door de buurt’.

De gemeente Den Haag was van 1996, toen de jeugdherberg Ockenburgh sloot tot februari 2018 op zoek naar een projectontwikkelaar. Maar er kwam geen goed plan. De Haagse gemeentelijke coalitie van 2014-2018 stond voor ‘Vertrouwen op Haagse Kracht’ en gunde in dit kader het reddingsplan aan de buurtbewoners.

Zij schreven in 2012 vrijwillig een plan op basis van non-profit en participatie. De begane grond wordt ingericht als horecagelegenheid. Boven komen drie zalen en in de vleugel een aantal multi-bruikbare zaaltjes. De kas blijft staan. Dat wordt een multi-bruikbare plek met een educatief karakter  met een kleine uitgifte van eten en drinken.

Van Ginderen is trots mee te mogen werken aan het behoud van de historische locatie Buitenplaats Ockenburgh.

ISDN gaat verdwijnen, en nu?

Een inbraakbeveiliging en Brandmeldinstallatie melden hun storingen en meldingen door naar bijvoorbeeld een meldbank. Dat doen ze door gebruikmaking van een ISDN lijn (een telefoonkabel). De verzekeringen eisen een gegarandeerde verbinding met bijvoorbeeld een meldbank en daar voor is de ISDN lijn bij uitstek geschikt voor.

Vanaf 1 september 2019 gaat, gefaseerd, de ISDN lijn verdwijnen , maar hoe wordt dan de verbindingen tot stand gebracht met de meldbank met goed keuring van de verzekering? De oplossing is een EMIZON IP kiezer. Dit is een apparaat wat gebruikt maakt van internet en van een GPRS verbinding (een draadloze verbinding) op deze wijze is er een gegarandeerde verbinding aanwezig tussen het beveiligde object en de meldbank.

van Ginderen bv heeft zich gespecialiseerd om, al vroegtijdig, de telefoonkiezers te vervangen voor een EMIZON kiezer. Naar grote tevredenheid van onze klanten. Inmiddels hebben wij al 500 EMIZON IP kiezers geïnstalleerd en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Wij werden, geheel onverwachts, in het zonnetje gezet door onze leverancier met het behalen van dit indrukwekkende aantal. 

Nieuwe website online!

van ginderen den haag

Het is zover, onze nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van van Ginderen bv, uw elektrotechnisch installatie en beveiligingsbedrijf. Al sinds 1970 hét bedrijf voor Den Haag  en omstreken voor al uw problemen en vragen rondom verschillende onderwerpen. Zoals elektrotechniekinbraakbeveiligingdata / netwerkbrandmeldinstallatiescamera installatiesintercomvideofoon en aanverwante zaken. Natuurlijk hebben we ook een 24 uurs storingsdienst.

U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van techniek. Of het nou gaat om een stopcontact plaatsen in uw huis of een compleet beveiligingssysteem aanleggen in uw bedrijf. Een volledig communicatiesysteem voor uw kantoor? Van Ginderen doet het gewoon!

Laatste nieuws

Natuurlijk hebben wij op onze nieuwe website ook een nieuwspagina. Hier zullen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws over van Ginderen, maar natuurlijk ook over thema’s waar wij gespecialiseerd in zijn.