Nieuw restaurant voor Pavarotti gerealiseerd

Horecaklus restaurant Pavarotti kijkduin

Wij hebben in 2022 wederom een prachtige horecaklus mogen maken voor Pavarotti.

Na onder andere Delft, Leiden en Zoetermeer is Kijkduin ook weer een geweldig project geweest bordenvol met techniek en een strakke deadline!

De samenwerking met de eigenaar en alle onderaannemers liep buiten gewoon goed en het is ons allemaal weer gelukt om dit prachtige project te realiseren.

Wij hebben onder andere de beveiliging, brandmeldinstallatie, elektrische installatie en de verlichting installatie aangelegd, geheel passend in het concept van deze horeca onderneming.

Hofwonen kiest voor collectief opladen met Qcharge i.s.m. Van Ginderen

Collectief opladen met Qcharge

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Ook bij het hoofdkantoor van woningcorporatie Hofwonen in Rotterdam is dit het geval. Steeds meer bedrijfsauto’s zijn (volledig) elektrisch. Hierdoor ontstond de behoefte aan collectief laden.

Behoefte collectief laden

René Roos werkt bij Hofwonen als senior medewerker facilitair beheer en heeft veel met het opladen van elektrische auto’s op de vestiging te maken. Hij vertelt hoe de behoefte aan opladen bij zijn collega’s is ontstaan. ‘We hebben steeds meer elektrische auto’s gekregen binnen ons wagenpark. Hierdoor gingen we nadenken over een collectief systeem dat eenvoudig is te breiden.’

Onze projectleider Len Ruygrok is binnen van Ginderen verantwoordelijk voor alle laadoplossingen die wij realiseren. Vast staat:  Qcharge is een ideaal systeem bij het collectief gebruik van meerdere laadpunten. Het vermogen wordt door het dynamisch laden namelijk slim verdeeld. Al met een beperkt aanwezig vermogen kun je veel oplaadpunten aansluiten. Daarbij is de installatie met vlakbandkabel eenvoudig aan te brengen. Onze monteurs werken er graag mee.

Ervaringen tot nu binnen Hofwonen

De Qcharge-installatie is sinds begin 2020 in gebruik bij Hofwonen. ‘Onze ervaringen zijn positief,’ vertelt René Roos. Belangrijk is dat we nu ook goed voorbereid zijn op de toekomst. Oplaadpunten kunnen we eenvoudig toevoegen, de installatie is er al. En met van Ginderen hebben we een vertrouwde installateur.’

Voordelen Qcharge totaalconcept:
  • Lagere totale kosten per parkeerplek.
  • Eén type oplaadpunt dat geschikt is voor alle auto’s.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen.
  • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbaar vermogen over meerdere laadpalen.
  • In alle omstandigheden, samen met andere bewoners, een optimaal opgeladen accu.
  • Indeling parkeerplaatsen kan ongewijzigd blijven.
  • Automatische verrekening van laadkosten binnen de VvE, met E-Flux.
  • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig en gratis cloud platform voor de beheerder (inclusief gratis updates).
  • Productgarantie van 5 jaar.
  • Ondersteuning met support en onderhoud.

Samenwerking met de KNMP

KNMP logo

In samenwerking met de KNMP hebben wij hun monumentale pand mogen verduurzamen. Het volledige pand inclusief kantoren en laboratorium zijn nu uitgerust met hoge kwaliteit LED verlichting van ZUMTOBEL.

KNMP laboratorium

Buiten het feit dat men door deze aanpassing een veel betere lichtopbrengst heeft, is het energieverbruik ook met 50% gereduceerd. Dit levert een positieve bijdrage aan het milieu en tegelijkertijd een mooie kostenbesparing op.

Er zijn ook autoladers geplaatst op het parkeerterrein, dit omdat men grotendeels elektrisch rijdt en dus moet kunnen opladen op kantoor. Dit is gerealiseerd met autoladers van Qcharge en die zijn voorzien van dynamische laad fase balans, waardoor vrijwel alle aangesloten auto’s een optimale lading krijgen.

Na een intensief traject met de gemeente en monumentenzorg hebben wij zelfs een akkoord gekregen voor het plaatsen van zonnepanelen op het pand van de KNMP.

Zonnepanelen op dak KNMP

Die zijn inmiddels geplaatst en leveren op jaar basis circa 34.000 kWh op, en de opgewekte energie wordt ook volledig in de panden gebruikt.

Wederom een prachtig project voor een jarenlange trouwe en vooruitstrevende opdrachtgever.

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Zeven jaar nadat de buurtplannen werden geschreven is het zover: In november 2019 is met een mooi bouwteam van Westlanders (Dekker en Van Geest) en Hagenaars (Van Ginderen, Jurriens, Knijnenburg), vrijwilligers en profs begonnen met de verbouwing en restauratie van de binnenkant van Villa Ockenburgh. De opdracht is gegeven door Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh SHBO: de stichting die het burgerinitiatief om Ockenburgh te redden vertegenwoordigd. 2020 wordt een cruciaal jaar voor Buitenplaats Ockenburgh. De villa wordt in de zomer opnieuw in gebruik genomen als leerwerk restaurant. Brasserie OCK zal op 2 juni 2020 haar pop-up fase afsluiten. De kas krijgt in de volgende, definitieve fase van deze ontwikkeling een multi-bruikbaar, maar vooral educatief karakter met een kleinere horeca bestemming.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh zet zich sinds 2015 in voor het behoud en passende laagdrempelige herbestemming van Buitenplaats Ockenburgh. Hun motto is: ‘voor en door de buurt’.

De gemeente Den Haag was van 1996, toen de jeugdherberg Ockenburgh sloot tot februari 2018 op zoek naar een projectontwikkelaar. Maar er kwam geen goed plan. De Haagse gemeentelijke coalitie van 2014-2018 stond voor ‘Vertrouwen op Haagse Kracht’ en gunde in dit kader het reddingsplan aan de buurtbewoners.

Zij schreven in 2012 vrijwillig een plan op basis van non-profit en participatie. De begane grond wordt ingericht als horecagelegenheid. Boven komen drie zalen en in de vleugel een aantal multi-bruikbare zaaltjes. De kas blijft staan. Dat wordt een multi-bruikbare plek met een educatief karakter met een kleine uitgifte van eten en drinken.

Van Ginderen is trots mee te mogen werken aan het behoud en de verbouwing van de historische locatie Villa Ockenburgh.

ISDN gaat verdwijnen, en nu?

van Ginderen in het zonnetje gezet door leverancier EMIZON IPna succesvolle overstap ISDN naar

Een inbraakbeveiliging en brandmeldinstallatie melden hun storingen en meldingen door naar bijvoorbeeld een meldbank. Dat doen ze door gebruikmaking van een ISDN-lijn (een telefoonkabel). De verzekeringen eisen een gegarandeerde verbinding met bijvoorbeeld een meldbank en daarvoor is de ISDN lijn bij uitstek geschikt voor.

Vanaf 1 september 2019 gaat, gefaseerd, de ISDN lijn verdwijnen, maar hoe wordt dan de verbinding tot stand gebracht met de meldbank met goedkeuring van de verzekering? De oplossing is een EMIZON IP-kiezer. Dit is een apparaat wat gebruikt maakt van internet en van een GPRS-verbinding (een draadloze verbinding) op deze wijze is er een gegarandeerde verbinding aanwezig tussen het beveiligde object en de meldbank.

van Ginderen bv heeft zich gespecialiseerd om, al vroegtijdig, de telefoonkiezers te vervangen voor een EMIZON kiezer. Naar grote tevredenheid van onze klanten. Inmiddels hebben wij al 500 EMIZON IP-kiezers geïnstalleerd en dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Wij werden, geheel onverwachts, in het zonnetje gezet door onze leverancier met het behalen van dit indrukwekkende aantal. 

Nieuwe website online!

van ginderen den haag header nieuwe website

Het is zover, onze nieuwe website

Welkom op de nieuwe website van van Ginderen bv, uw elektrotechnisch installatie en beveiligingsbedrijf. Al sinds 1970 hét bedrijf voor Den Haag  en omstreken voor al uw problemen en vragen rondom verschillende onderwerpen. Zoals elektrotechniekinbraakbeveiligingdata / netwerkbrandmeldinstallatiescamera installatiesintercomvideofoon en aanverwante zaken. Natuurlijk hebben we ook een 24 uurs storingsdienst. U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van techniek. Of het nou gaat om een stopcontact plaatsen in uw huis of een compleet beveiligingssysteem aanleggen in uw bedrijf. Een volledig communicatiesysteem voor uw kantoor? Van Ginderen doet het gewoon!

Laatste nieuws

Natuurlijk hebben wij op onze nieuwe website ook een nieuwspagina. Hier zullen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws over van Ginderen, maar natuurlijk ook over thema’s waar wij gespecialiseerd in zijn.
Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.