Wat wij met data voor u kunnen betekenen

Deze groep binnen van Ginderen is een samensmelting van specialisten op het vlak data netwerk en bekabelingsystemen. Doordat deze twee specialisaties steeds meer gemeen hebben qua techniek is het noodzakelijk om deze kennis te bundelen tot een totaalproduct.

Geen telecom maar communicatie
De telecomfaciliteiten van uw bedrijf zijn waardeloos wanneer de techniek daarvan niet aansluit op de behoeften van uw bedrijf. Een systeem dat veel kan, maar waar u niks mee kunt, is dan een onnodig blok aan uw been. Niet de technische mogelijkheden maar de bedrijfsmatige behoeften dienen dan ook de keuze te zijn voor uw systeem.

Nieuwe netwerken zijn niet alleen beter, mooier en professioneler, maar ook goedkoper. Althans, als u een deel van de telecomproviders op hun woord mag geloven. De praktijk wijst echter dikwijls anders uit. Het mes van nieuw ontwikkelde telecomtechnologie snijdt dan ook aan twee kanten. Enerzijds biedt nieuwe technologie u steeds meer mogelijkheden, waardoor uw keus de laatste jaren onwijs is gestegen. Maar aan de andere kant kleven aan die technologieën ook steeds ingewikkelder technische processen.

van Ginderen als oplossing
Op communicatiegebied is het dus noodzakelijker dan ooit om maatwerk te bieden. Alleen op basis van de behoeften en wensen van uw eigen bedrijf kunnen wij u een weloverwogen offerte aanbieden. Alleen dan is uw systeem ook daadwerkelijk wat u voor ogen heeft.

Data/netwerk (computerbekabeling)

Onder data/netwerken verstaan we alle systemen waarover gegevens worden verstuurd. De meest bekende zijn het computernetwerk en de telefoon. Maar ook bij uw toegangscontrole, videofoon, alarminstallatie en centrale deuropening wordt data gebruikt. Voor al deze vormen van dataverwerking is het noodzakelijk een goed bekabelingsysteem te hebben.

Bij van Ginderen werken wij met universele bekabelingsystemen, zodat al het dataverkeer over deze bekabeling heen kan lopen. Het voordeel hiervan is dat er maar één centraal punt hoeft te zijn voor al uw techniek. Dit bespaart veel ruimte!

De kwaliteit van de bekabeling bepaalt welke diensten er overheen kunnen. Belangrijk is dat u weet wat voor diensten u wilt hebben en welke categorie daarvoor nodig is, we werken met categorie 5, 5e,6, 6a, 7.

Wij installeren datanetwerken van 1 MB tot wel 10 GB.

Wij zijn gecertificeerd installateur van het volledige assortiment van het merk Commscope. Dit met maar liefst 25 jaar garantie. Voor meer informatie kunt u kijken bij certificaten onder de Home button.

Daarnaast hebben wij ervaring in het ontwerpen en aanleggen van computer- en serverruimtes. Ook hebben wij het specialisme voor het leggen van computervloeren, koeling, branddetectie, blussystemen en no-breaksystemen.

Laserverbinding

Wanneer uw bedrijf zich over meerdere gebouwen uitstrekt, is het voor u fijn als er maar één datanetwerk tussen uw gebouwen hoeft te lopen. Dit is tegenwoordig mogelijk met de zogeheten laserverbinding. Het gaat hier om een systeem, dat draadloze verbindingen maakt tussen ruimtes die maximaal een kilometer uit elkaar liggen. De snelheid van deze laserverbinding is te vergelijken met die van een glasvezelkabel, maar de kosten zijn lager. Er hoeft dan geen kabel ingegraven te worden en daardoor heeft u ook geen last met het aanvragen van vergunningen.

Een laserverbinding ondersteunt alle vormen van datacommunicatie. Een laserverbinding is zeer betrouwbaar en snel te realiseren. Het is makkelijk uit te breiden naar meerdere gebouwen. Wanneer u besluit uw bedrijf te verhuizen, is een laserverbinding makkelijk mee te nemen, waardoor u geen extra kosten maakt!

Kortom, een laserverbinding is de toekomst voor bedrijven met meerdere vestigingen in een straal van een kilometer! van Ginderen kan deze laserverbinding voor u tot stand brengen.

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met onze afdeling communicatie.