Ook bij van Ginderen verduurzamen we en proberen we de CO2 uitstoot te reduceren

Bij Van Ginderen streven we voortdurend naar een duurzame toekomst door het verminderen van onze CO2-uitstoot. Met een diepgewortelde toewijding aan milieuvriendelijke praktijken, zoeken we constant naar innovatieve oplossingen om onze duurzaamheid te verhogen en onze klimaatimpact te minimaliseren. Van energiebesparende maatregelen in onze faciliteiten tot groene initiatieven in onze gemeenschap, elke stap brengt ons dichter bij een schonere planeet. Door te investeren in duurzame technologieën en bewustwording te bevorderen, inspireren we anderen om zich bij onze missie aan te sluiten voor minder CO2-uitstoot en positieve verandering voor toekomstige generaties.

Lees hieronder wat wij allemaal doen
contact

Elektrisch/plug-in hybride

In het kader van duurzaamheid mag het onderwerp duurzaam vervoer uiteraard niet ontbreken. Om die reden hebben wij met ingang van afgelopen jaar de stap weggenomen van rijden op diesel en benzine. U zult ons middenkader dan ook alleen nog maar in elektrisch en plug-in hybride zien rondrijden.

Laadpunten en zonnepanelen

Ons parkeerterrein hebben wij voorzien van een tiental laadpunten voor het opladen van elektrische- en plug-in hybride voertuigen. Daarnaast hebben we in totaal 114 zonnepanelen op onze daken geplaatst. Dit zorgt voor onze eigen energietoevoer waarmee wij grotendeels onszelf kunnen voorzien van duurzame energie.

Zonnepanelen
Buitendienst van Ginderen

Duurzaamheid in de buitendienst

Om onze werkzaamheden in de buitendienst zo veel mogelijk te verduurzamen, hebben wij afgelopen jaar een ERP-systeem aangeschaft. Dit heeft het voor ons mogelijk gemaakt ons werk in de buitendienst een stuk duurzamer te maken. In plaats van met een stapel papieren bonnen, gaan al onze monteurs en project-leiders nu met een tablet op pad. Dit scheelt per jaar in totaal 120.000 uitgeprinte bonnen en maakt het werken een stuk efficiënter.

LED-verlichting

Om ons bedrijfsgebouw op energietechnisch vlak zo duurzaam mogelijk te maken, zijn wij kritisch aan het monitoren naar verbeteringen. Zo zijn wij momenteel bezig gefaseerd al onze huidige verlichting te vervangen door LED-verlichting. Door de langere levensduur en het lagere energieverbruik zijn deze lampen een stuk duurzamer dan andere soorten verlichting.

TL verlichting