In 1970 begon de heer Jacques van Ginderen, elektricien, vanuit zijn ouderlijk huis aan de Aaltje Noordewierstraat, een eenmansbedrijfje. Vanuit zijn slaapkamer ontving hij opdrachten, om vervolgens met de bakfiets naar de klant toe te gaan. In die tijd moest in Den Haag overal het ouderwets geworden katoendraad van het elektrische net vervangen worden door vinyldraad. Werk genoeg dus!

geschiedenis van ginderen den haag

Omdat het werk te veel werd voor de slaapkamer, verhuisde Van Ginderen na een jaar naar een pand aan de Laan van Meerdervoort. Uiteraard was op een gegeven moment alle katoendraad vervangen en verzadigde de markt. Maar een elektricien heeft altijd werk!

Toen het bedrijf, allang geen eenmanszaak meer, te groot was geworden voor de Laan van Meerdervoort, verhuisde het naar de huidige locatie aan de Zichtenburglaan. De bewoners van de Laan van Meerdervoort waren blij dat het bedrijf verhuisde, want het wagenpark bezette ondertussen veel van de parkeergelegenheid in de laan!

Het industriegebied rondom de Zichtenburglaan is een prima plaats voor een bedrijf als van Ginderen. Vanaf de Zichtenburglaan is elke plek in Den Haag en de regio prima te bereiken.
Ons bedrijf richt zich voornamelijk op de 25 tot 30 kilometer rondom het bedrijf.