Direct mailen Bekijk certificaten

Advies 

GRATIS advies VvE, bedrijven en particulier

Wij zijn ons ervan bewust dat een online zoekopdracht meer verwarring kan veroorzaken dan duidelijkheid. Om deze verwarring te doorbreken bieden wij persoonlijke aandacht om alle aspecten van autoladers te bespreken en u te adviseren. In tegenstelling tot veel “advieskanalen” op internet, betaalt u hiervoor niets! Ons bezoek is vrijblijvend en wordt gevolgd door een offerte die duidelijk is opgebouwd met het plan van aanpak en de bijbehorende kosten.

Tijdens ons bezoek op locatie komen de volgende punten aan de orde :

• Beschikbare energie en evt. toekomstige mogelijkheden ter uitbreiding.
• Mogelijkheden huidige verdeelkast.
• Financieel traject tussen gebruiker en leverancier van elektra (VVE / werkgever).
• Advies infrastructuur.
• Advies directe verrekening.

Zaptec

Na vele jaren ervaring hebben we besloten om te vertrouwen op het merk Zaptec voor onze installaties. De zaptec laders hebben standaard een garantie van 5 jaar. Met het Zaptec systeem kun je dynamisch laden waardoor het mogelijk is om meerdere elektrische auto’s op te laden ten opzichte van traditionele oplossingen.

Voor deze producten geldt dat wij direct zaken doen met de leverancier en dat wij als installateur en u als gebruiker kunnen rekenen op een goede back-up als t gaat om techniek dan wel gebruikers ervaringen.

De Qcharge oplaadpunten zijn van Zaptec, een innovatieve producent in oplaadtechnologie. Zaptec komt uit Noorwegen, een land dat wereldwijd vooroploopt met de verkoop van elektrische voertuigen. Zo was een derde van alle verkochte auto’s in 2018 in dat land elektrisch.

Zaptec Pro

Zaptec Go

Loadbalancing

Met dit systeem wordt de belasting automatisch verdeeld over de 3 fase netaansluiting. De load balancing-functie houdt rekening met verschillende factoren, zoals het beschikbare vermogen van het elektriciteitsnet en de vraag van elke aangesloten auto.

Voorbeeld:

Stel, we hebben 3 hybride auto’s (1 fase), 1 volledig elektrische auto met 40% acculading en 1 volledig elektrische auto met 70% acculading. De totale beschikbare energie is 3 fases van 32A.

Het systeem begint met het verdelen van de drie hybride auto’s over de drie fases, wat verschilt van traditionele systemen waarbij auto’s vaak op dezelfde fase worden aangesloten.

Bovendien wordt aan de auto met 40% acculading meer energie toegewezen dan aan de auto met 70% acculading. Elektrische auto’s hebben batterijbeheersystemen die de laadsnelheid aanpassen naarmate de batterijlading toeneemt. Wanneer de batterij bijna vol is, vertraagt het laadproces om overladen en oververhitting van de batterij te voorkomen.

De belasting ziet er nu als volgt uit:

Parkeer situatie binnen

Voor de grotere installaties, bijvoorbeeld parkeergarages, maken wij gebruik van 5 aderige vlakbandkabels met een aderdikte van 16mm en geschikt voor 63 Ampère. De vlakbandkabel kan tegen wanden, plafonds of langs bestaande kabelgoten worden gelegd. In de verdeelinrichting wordt per streng (tot 20 laders) een automaat van 63 Ampère geplaatst. De voordelen van een installatie met een vlakbandkabel zijn een schone strakke installatie, geen kabelgoot en makkelijk uit te breiden. Met een vlakbandinstallatie kunt u in de toekomst eenvoudig uitbreiden als er meer laadstations nodig zijn. Vanaf de vlakbandkabel kunnen gemakkelijk aftakkingen worden gemaakt naar de ZAPTEC Pro laadstations.

Brandveiligheid

Installaties in parkeergarages worden standaard beveiligd met een noodstop, brandweerschakelaar en kan aangesloten worden op de brandmeldinstallatie (BMI). Zo kan de laadinstallatie in geval van calamiteiten centraal uitgeschakeld worden.

Parkeer situatie buiten

Vlakbandkabels kunnen ook buiten gebruikt worden, maar we begrijpen dat daar niet altijd een wand of plafond beschikbaar is. Wanneer er geen wanden of plafonds beschikbaar zijn zorgen we voor een oplossing met behulp van grondkabels 4x16mmkas. De Grondkabels worden zodanig ingegraven dat uitbreiden altijd mogelijk is. Als er een nieuwe lader gewenst is, wordt de kabel opgegraven en voorzien van een aftakmof zodat de lader aangesloten kan worden op de bestaande installatie.

Zaptec app (geen abonnementskosten)

Door middel van het 4G netwerk (kosteloos inbegrepen), WIFI of PLC verbinding zijn de laders altijd online en verbonden met Zaptec’s eigen cloud service, de Zaptec Portal. In deze omgeving kunnen instellingen gewijzigd worden aan de laders zoals de maximale stroomsterkte, de vergrendeling van de laadkabel, OCPP/RFID eigenschappen en uiteraard is de gehele laad historie zichtbaar en te exporteren naar een excel sheet bijvoorbeeld.

Met de Zaptec app kunnen gebruikers hun elektrische voertuigen op afstand beheren en controleren. Laadsessies kunnen ingepland worden en de app kan meldingen versturen over de voortgang van de laadsessie.

Eco Modus (dynamische tarieven)

Voor de kleinere installaties (max 3 laadstation) is het model Zaptec go uitgerust met deze functie. Met deze oplossing biedt het systeem kostenbesparingen bij dynamische energiecontracten. Door het invoeren van de vertrektijd en het geschatte aantal kilometers zorgt de software ervoor dat de auto op tijd voldoende is opgeladen voor de volgende rit.

Inspectie laadstations / periodiek onderhoud

Verzekeraars en waarschijnlijk op kort termijn de wetgever vereisen bij ingrijpende wijzigingen van de elektrische installatie altijd een inspectierapport conform NEN1010/SCOPE10. Elke door onze opgeleverde installatie wordt zorgvuldig geïnspecteerd en voorzien van rapportage.

We bieden ook periodieke inspecties aan. Door regelmatig onderhoud en inspectie in te plannen kunnen eventuele problemen vroegtijdig vastgesteld en opgelost worden.  

Backoffice

Om de verbruikte energie van de laadacties te kunnen verrekenen met dan wel de eindgebruiker, werkgevers of bijvoorbeeld leasemaatschappijen wordt gebruikt gemaakt van een backoffice. Dit zijn bedrijven die gemachtigd zijn geld te innen en te vergoeden. Er wordt streng op toegezien dat dit volgens de wet verloopt.

Connectned

Door een abonnement af te sluiten met Connectned ben je verzekerd van een probleemloze financiële huishouding. Binnen de online portal van connectned kan bijvoorbeeld een VvE duidelijk aangeven welke kWh tarieven gehanteerd moeten worden.

Installatie parkeerplekken binnen VvE

De VvE gaat een kosteloze verbinding aan met connectned.
Hierdoor kan de VvE maandelijks vergoed worden voor de geleverde energie.

De parkeerplek eigenaar gaat een abonnement aan ten behoeve van zijn laadstation.
Het laadstation wordt online verbonden met uw account waardoor alle transacties zorgvuldig door de lader verstuurd kunnen worden. Door gebruik te maken van een bijbehorende laadpas/sleutelhanger wordt eenvoudig geregistreerd hoeveel kWh per gebruiker wordt verbruikt.

Zowel het incasseren als het vergoeden van de energie wordt maandelijks verrekend naar beide partijen in de vorm van een nota of creditnota.

Installatie particulier met vergoeding werkgever

In dit geval zal het connectned abonnement door de werkgever aangevraagd worden. Door zowel de lader als de laadpas via de werkgever aan te melden kunt u thuis laden op kosten van de werkgever.

Installatie particulier met vergoeding leasemaatschappij

Door bij connectned de lader te registreren met het MAX abonnement wordt het mogelijk gastgebruik toe te staan. Op deze manier kan de energie vergoed worden door derden.