Hofwonen kiest voor collectief opladen met Qcharge i.s.m. Van Ginderen

Collectief opladen met Qcharge

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Ook bij het hoofdkantoor van woningcorporatie Hofwonen in Rotterdam is dit het geval. Steeds meer bedrijfsauto’s zijn (volledig) elektrisch. Hierdoor ontstond de behoefte aan collectief laden.

Behoefte collectief laden

René Roos werkt bij Hofwonen als senior medewerker facilitair beheer en heeft veel met het opladen van elektrische auto’s op de vestiging te maken. Hij vertelt hoe de behoefte aan opladen bij zijn collega’s is ontstaan. ‘We hebben steeds meer elektrische auto’s gekregen binnen ons wagenpark. Hierdoor gingen we nadenken over een collectief systeem dat eenvoudig is te breiden.’

Onze projectleider Len Ruygrok is binnen van Ginderen verantwoordelijk voor alle laadoplossingen die wij realiseren. Vast staat:  Qcharge is een ideaal systeem bij het collectief gebruik van meerdere laadpunten. Het vermogen wordt door het dynamisch laden namelijk slim verdeeld. Al met een beperkt aanwezig vermogen kun je veel oplaadpunten aansluiten. Daarbij is de installatie met vlakbandkabel eenvoudig aan te brengen. Onze monteurs werken er graag mee.

Ervaringen tot nu binnen Hofwonen

De Qcharge-installatie is sinds begin 2020 in gebruik bij Hofwonen. ‘Onze ervaringen zijn positief,’ vertelt René Roos. Belangrijk is dat we nu ook goed voorbereid zijn op de toekomst. Oplaadpunten kunnen we eenvoudig toevoegen, de installatie is er al. En met van Ginderen hebben we een vertrouwde installateur.’

Voordelen Qcharge totaalconcept:
 • Lagere totale kosten per parkeerplek.
 • Eén type oplaadpunt dat geschikt is voor alle auto’s.
 • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen.
 • Flexibel uitbreiden tot (theoretisch) 100 EV opladers op één 63A groep.
 • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbaar vermogen over meerdere laadpalen.
 • In alle omstandigheden, samen met andere bewoners, een optimaal opgeladen accu.
 • Indeling parkeerplaatsen kan ongewijzigd blijven.
 • Automatische verrekening van laadkosten binnen de VvE, met E-Flux.
 • Elektrische beveiligingen ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
 • Handig en gratis cloud platform voor de beheerder (inclusief gratis updates).
 • Productgarantie van 5 jaar.
 • Ondersteuning met support en onderhoud.
Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.