Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Verbouwing Villa Ockenburgh is begonnen

Zeven jaar nadat de buurtplannen werden geschreven is het zover: In november 2019 is met een mooi bouwteam van Westlanders (Dekker en Van Geest) en Hagenaars (Van Ginderen, Jurriens, Knijnenburg), vrijwilligers en profs begonnen met de verbouwing en restauratie van de binnenkant van Villa Ockenburgh. De opdracht is gegeven door Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh SHBO: de stichting die het burgerinitiatief om Ockenburgh te redden vertegenwoordigd. 2020 wordt een cruciaal jaar voor Buitenplaats Ockenburgh. De villa wordt in de zomer opnieuw in gebruik genomen als leerwerk restaurant. Brasserie OCK zal op 2 juni 2020 haar pop-up fase afsluiten. De kas krijgt in de volgende, definitieve fase van deze ontwikkeling een multi-bruikbaar, maar vooral educatief karakter met een kleinere horeca bestemming.

Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh zet zich sinds 2015 in voor het behoud en passende laagdrempelige herbestemming van Buitenplaats Ockenburgh. Hun motto is: ‘voor en door de buurt’.

De gemeente Den Haag was van 1996, toen de jeugdherberg Ockenburgh sloot tot februari 2018 op zoek naar een projectontwikkelaar. Maar er kwam geen goed plan. De Haagse gemeentelijke coalitie van 2014-2018 stond voor ‘Vertrouwen op Haagse Kracht’ en gunde in dit kader het reddingsplan aan de buurtbewoners.

Zij schreven in 2012 vrijwillig een plan op basis van non-profit en participatie. De begane grond wordt ingericht als horecagelegenheid. Boven komen drie zalen en in de vleugel een aantal multi-bruikbare zaaltjes. De kas blijft staan. Dat wordt een multi-bruikbare plek met een educatief karakter met een kleine uitgifte van eten en drinken.

Van Ginderen is trots mee te mogen werken aan het behoud en de verbouwing van de historische locatie Villa Ockenburgh.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.